Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sursă: Emiratele Arabe Unite îi propun Rusiei ajutor la schimbul de prizonieri cu Ucraina

© Russian Defence Ministry / Trecere la banca de fotografiiSoldați ucraineni în timp ce depun armele și se predau, imagine din arhivă
Soldați ucraineni în timp ce depun armele și se predau, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O sursă a declarat că Emiratele Arabe Unite i-au propus Rusiei ajutor în procesul de schimb al prizonierilor cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Emiratele Arabe Unite i s-au adresat Rusiei cu propunerea de a contribui la schimbul de prizonieri cu Ucraina, notează RIA Novosti cu referire la o sursă.
„Reprezentanți de rang înalt ai Emiratelor Arabe Unite, ținând cont de situația creată în Ucraina, i s-a adresat părții ruse cu propunerea de a acorda sprijin în schimbul de persoane deținute, care au ajuns în prizonierat. Propunerile înaintate prin intermediul Emiratelor Arabe Unite sunt luate în considerare la constituirea listelor de prizonieri de război din partea ucraineană”, a spus sursa la care se face referire.
Anterior ombudsmanul pentru drepturile omului, Tatiana Moskalikova, a anunțat că a primit mai multe solicitări din partea mamelor prizonierilor ucraineni, care roagă să nu fie incluși fii lor în listele de schimb de prizonieri, deoarece aceștia la întoarcere ar putea fi supuși represiunilor sau trimiși iarăși pe front.
Recent în Rada Supremă de la Kiev a fost înregistrat un proiect de lege privind liberarea de pedeapsă și încetarea urmăririi penale a prizonierilor de război condamnați în cazul schimbului acestora.
Артиллерия ЛНР ведет обстрел ВСУ с окраин Попасной - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Editorialist
„Ultima frontieră”. Ce a început în nordul Donbasului
Fluxul de știri
0