Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 20 de milioane de lei alocă România Republicii Moldova: Unde vor fi folosiți banii

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Abonare
Mai multe proiecte și acțiuni din Republica Moldova având ca obiectiv consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie vor fi finanțate de România în acest an.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. 36 de proiecte vor fi implementate în acest an de către instituții și asociații din Republica Moldova și România cu susținerea financiară a României. Aproximativ un milion de euro, peste 20 de milioane de lei moldovenești, vor fi alocate de către România pentru derularea proiectelor selecționate la concursul din acest an de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.
Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.
„Proiectele au fost aprobate în primăvara anului curent. Proiectele vizează cinci domenii: mass-media, cultură, educație, spiritualitate și societate civilă. În acest an sunt finanțate proiecte din toate cele cinci domenii”, a declarat Adrian Dupu.
Secretarul de stat al DRRM a menționat că principalul criteriu de eligibilitate a finanțărilor a fost numărul persoanelor care, în final, vor beneficia de aceste proiecte.
Unul din proiectele finanțate este și „Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ediția a V-a”, beneficiar - Asociația Editorilor din România, dar și Universitatea de Stat din Moldova pentru proiectul „Amenajarea spațiului de Newsroom în cadrul laboratorului TV al FJȘC, Unda Liberă TV”. Un alt proiect câștigat de Universitatea de Stat din Moldova este „Amenajarea spațiului pentru Centrul de studii filologice ”Eugen Coșeriu””.
În acest an, bugetul pentru implementarea proiectelor finanțate de România a fost majorat de trei ori. În total, au fost depuse 140 de cereri de finanțare a inițiativelor. Numărul proiectelor este aprobat în funcție de bugetul disponibil.
Бакалавр - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Societate
BAC 2022: Crește numărul absolvenților cu 10 pe linie
Fluxul de știri
0