Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare: Numărul cazurilor de COVID-19 în Chișinău este în creștere

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник проводит экспресс-тестирование на COVID-19
Медицинский работник проводит экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Abonare
Responsabilii din sănătate a municipiului Chișinău anunță că numărul cazurilor de COVID-19 în municipiu este în creștere.
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Numărul cazurilor de COVID-19 în municipiul Chișinău a crescut cu circa 50 la sută. Informația a fost făcută publică de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale.
Potrivit acestuia, autoritățile în sănătate au înregistrat 121 de cazuri noi de COVID-19, comparativ cu 76 de cazuri înregistrate acum două săptămâni.
„Se atestă o tendință de creștere a cazurilor în regiune. De aceea, atenționăm populația să evite evenimentele publice, să respecte măsurile de protecție și să se imunizeze împotriva virusului. Punctele de vaccinare sunt deschise și activează în regim normal. De asemenea, recomandăm să fie realizată doza trei a vaccinului. Serurile sunt în stoc, astfel îndemnăm cetățenii să se apropie la punctele de imunizare pentru a beneficia de vaccin”, a menționat Boris Gîlca.
Totodată, Gîlca a anunțat că în curând ar putea fi aprobată procedura de vaccinare cu doza IV anti-COVID-19.
Starea de urgență din sănătate publică din Republica Moldova în contextul infecției COVID-19 nu a mai fost prelungită după data de 15 aprilie curent. Odată cu ridicarea stării de urgență în sănătate publică din data de 16 aprilie, au fost scoase și toate restricțiile referitoare la COVID 19.
Proteste în SUA pentru dreptul la avort - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Societate
Avortul creează o nouă secesiune în interiorul SUA
Fluxul de știri
0