Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul Germaniei dă semnalul apocalipsei economice

© AFP 2024 / TOBIAS SCHWARZRobert Habeck
Robert Habeck - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Abonare
Germania decontează ceea ce a votat. Ministrul Economiei din Germania, Robert Habeck, cu studii universitare de filosofie și cu convingeri ecologiste radicale, dar fără nicio specializare în domeniul economiei, anunță falimentul economiei germane.
BUCUREȘTI, 26 iun -Sputnik. Germania riscă penuria de gaz și va fi nevoită să facă ”alegeri de societate foarte dificile”, a avertizat ministrul responsabil pentru deciziile politice ale Germaniei ce au dus-o în această situație.
„Ar trebui închise anumite sectoare industriale (…). Toate procesele economiei de piață ar fi atunci suspendate. Pentru anumite sectoare ar fi catastrofal. Nu vorbim despre două zile sau despre două săptămâni, ci de o lungă perioadă. Vorbim aici despre persoane care ar fi în șomaj, de regiuni care ar pierde complexe industrial întregi”, a declarat ministrul în perspectiva sumbră a întreruperii livrărilor de gaze naturale din Rusia, pentru săptămânalul Der Spiegel, preluat de Flux24.
Riscul penuriei de gaz în iarna ce va urma este principala frică a Germaniei, cea mai puternică și cea mai industrializată putere din Europa, care depinde în proporție de peste 35% de gazelle importate din Federația Rusă.
Protest organizat de Mișcarea civică „O viață nouă”, Chișinău, 19 iunie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Galerie foto
Protest de masă, organizat duminică de Mișcarea Civică „O viață nouă”
Fluxul de știri
0