Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cărbunele revine la putere în Europa

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaIndustria extragerii cărbunelui
Industria extragerii cărbunelui  - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Abonare
Statele din UE o ignoră pe Greta Thunberg și încep să caute cărbuni pentru a se asiguri că nu vor îngheța la iarnă. În același timp, Polonia și Ucraina cresc producția de cărbune termic. România are încă minele închise.
BUCUREȘTI, 26 iun -Sputnik. În ciuda angajamentelor ”verzi”, țări precum Germania, Austria și Olanda se întorc la cărbune. Și țări precum Polonia cresc producția de cărbune pentru a satisface nevoile acestor piețe până mai ieri ”eco”.
Polonia, care se bazează pe cărbune pentru aproximativ 70% din generarea sa de electricitate, a introdus la începutul acestei luni şi măsuri care vor subvenţiona cărbunele pentru gospodăriile care îl folosesc drept combustibil pentru încălzire, pentru a atenua creşterea preţurilor.
”Ne-am păstrat capacitatea de generare a energiei pe bază de cărbune şi dorim să creştem producţia de cărbune – aceasta este o necesitate pentru a fi siguri pentru toamnă şi iarnă”, a declarat vineri prim-ministrul Mateusz Morawiecki reporterilor, la Bruxelles.
Polonia intenţionează ”să crească producţia de cărbune termic din minele existente în acest an cu maximum 1,5 milioane de tone”, a declarat Janusz Olszowski, preşedintele Camerei de Industrie şi Comerţ Minieră din Polonia, potrivit news.ro.
De asemenea, DTEK, cel mai mare investitor în energie din Ucraina a anunțat că intenționează să crească stocurile interne de cărbune de la 2 milioane, la 3 milioane de tone.
Fluxul de știri
0