Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Întreprinderea Roskosmos a început producerea în serie a rachetelor “Sarmat”

© Photo : Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimedia„Sarmat” este cea mai puternică rachetă cu cea mai mare gamă de ținte din lume
„Sarmat” este cea mai puternică rachetă cu cea mai mare gamă de ținte din lume - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Abonare
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Întreprinderile Roskosmos au început producția în serie de rachete Sarmat, primul regiment urmând să fie în serviciu de luptă până la sfârșitul anului 2022 în ținutul Krasnoiarsk, a declarat directorul general al corporației de stat Dmitri Rogozin.
"Am început deja să producem în serie aceste rachete. Pornim de la faptul că <...> înainte de sfârșitul anului va trebui să punem în serviciul de luptă primul regiment din Uzhur, ținutul Krasnoiarsk", a declarat el pentru TV Rossiya 24.
Acum Roskosmos se pregătește pentru al doilea test de zbor al rachetelor.
Rogozin a precizat că cerințele pentru rachetă vor fi mai mari în anumite puncte, convenite cu comanditarul - Ministerul rus al Apărării.
Anterior, Vladimir Putin a spus că complexul Sarmat va fi pus în dotarea armatei până la sfârșitul acestui an.
Prima lansare a avut loc la sfârșitul lunii aprilie. Noua dezvoltare este concepută pentru a înlocui rachetele Voievoda aflate în funcțiune în prezent. În formațiunea de rachete Uzhur din ținutul Krasnoiarsk, regimentul principal de rachete este deja pregătit pentru rearmare.
După cum se precizează în Ministerul Apărării, „Sarmat” este cea mai puternică rachetă cu cea mai mare gamă de ținte din lume. Este capabilă să lovească în mod sigur orice sisteme de apărare antirachetă existente și viitoare și va spori semnificativ puterea de luptă a forțelor nucleare strategice ale Rusiei.
Fluxul de știri
0