Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Aurul rusesc ajunge în Elveția

© Sputnik / Pavel Lisitsynaur
aur - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Elveția a cumpărat luna trecută metalul prețios în valoare de 200 de milioane de dolari, a anunţat Serviciul vamal elvețian.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Aurul înregistrat ca provenind din Rusia a ajuns luna trecută în Elveția din Marea Britanie, a anunţat vineri Administrația vamală federală elvețiană. Aceasta nu a furnizat nicio informație despre importator din motive legale.
Datele au arătat că peste trei tone de aur, în valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari, au intrat în țară.
Lingourile de aur au sosit din Marea Britanie, dar aveau o inscripţie rusească privind originea, se menţionează în declarația vamală. Potrivit unui purtător de cuvânt, citat de Bloomberg, aceasta înseamnă că aurul a fost procesat ultima dată în Rusia.
Rafinăriile elvețiene pot cumpăra în mod legal aur din Rusia, potrivit autorităților, deși majoritatea au spus că nu vor face asta.
„Toate lingourile produse de rafinăriile rusești după 7 martie 2022 nu mai pot fi comercializate în Elveția. Lingourile produse de rafinăriile rusești înainte de 7 martie 2022 pot continua să fie comercializate”, se arată în declarația vamală, potrivit RT.
După începerea operațiunii militare a Moscovei în Ucraina și introducerea sancțiunilor internaționale, Asociația pieţelor lingourilor de aur din Londra a suspendat toate rafinăriile de aur și argint rusești din lista sa de furnizori aprobați. Măsura a fost privită în industrie ca o interdicție de facto, iar majoritatea rafinăriilor au refuzat să accepte aur nou din Rusia.
Potrivit presei, metalul prețios a fost semnalat ca fiind o posibilă nouă țintă a sancțiunilor din partea UE împotriva Moscovei.
Drapele CSI - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Politică
Republica Moldova urmează să părăsească CSI-ul? Ce spune deputatul Doina Gherman
Fluxul de știri
0