Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reprezentanții partidelor de opoziție au protestat împotriva actualei guvernări

© Sputnik / Dmitry TerekhovProtest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova, 23 iunie 2022
Protest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova, 23 iunie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Reprezentanții partidelor de opoziție au ieșit astăzi la proteste în centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Reprezentanții și susținătorii Partidului Socialiștilor au organizat astăzi un protest în fața Parlamentului, chiar în timpul ședinței plenare. Potrivit socialiștilor, aceștia au protestat față de prelungirea stării de urgență, dar și a politicii duse de partidul de guvernământ PAS.
Protestatarii țineau pancarte în mâini cu sloganul „Guvernul, demise”, „Jos Maia Sandu!”, „Rușine autorităților!”. Protestatarii au spus că prelungirea stării de urgență este o uzurpare a puterii.
Tot în timpul protestului, oamenii au cerut demisia Cabinetului de Miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița și demisia președintelui Maia Sandu.
Consilierul municipal Nikita Țurcan a declarat că înainte de venirea la putere, printre promisiunile electorale PAS, s-au numărat și reducerea prețurilor la combustibil și energie.
„Vremurile bune” după care tânjeam au sosit. Motorina costă aproape 33 de lei, benzina - 34 de lei. Produsele au crescut, au crescut tarifele", a spus el.
Ulterior, la protest s-au alăturat și reprezentanții Partidului Comuniștilor și Partidului Șor. Aceștia au mers să protesteze lângă sediul instituției Ministerului Afacerilor Interne.
Protestatarii au scandat „Jos păpușile de paie la domnie!”. Deputatul din Partidul „Șor” Marina Tauber s-a adresat protestatarilor de pe niște baloți din paie.
Protestatarii i-au prezentat șefului Ministerului Afacerilor Interne unul dintre baloți drept „cadou”.
„Partidul Comuniștilor salută formarea Mișcării civice O viață nouă”, care a fost înființată la mitingul din 19 iunie. Acest lucru sugerează că apelul nostru de a lupta pentru o nouă guvernare, o viață nouă și o Moldovă nouă a fost auzit de un număr atât de mare oameni. Ne exprimăm disponibilitatea de a sprijini în toate modurile posibile această mișcare și suntem gata să participăm direct la eliberarea țării de această guvernare antipopulară. PCRM este convins că doar unindu-ne forțele vom putea să ne atingem acest scop”, se arată în comunicatul Partidului Comuniștilor.
Fluxul de știri
0