Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețul călătoriilor cu maxi-taxi în Capitală va fi majorat

© Sputnik / Mihai CarausRutieră
Rutieră - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețul călătoriilor cu maxi-taxi în Capitală va fi majorat. Tariful pentru o călătorie va fi de 6 lei.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Tariful pentru o călătorie cu maxi-taxi în Capitală va fi de 6 lei, începând cu 1 iulie. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit lui Vitalie Mihalache, tariful de 6 lei va fi valabil în raza orașului Chișinău, iar pentru deplasarea în afara acestuia se va achita suplimentar.
„În timpul deplasării ce depășește hotarele orașului Chișinău se va aplica un tarif de 4 lei pentru fiecare km parcurs, dar nu mai mult de 12 lei pe întreg teritoriul municipiului Chișinău”, a spus Mihalache.
Cu referire la călătoriile cu troleibuzul și autobuzul, primarul capitalei, Ion Ceban, a îndemnat cetățenii să procure abonamente, astfel cheltuielile ar scădea semnificativ.
„Abonamentele vor fi comercializate începând cu ziua de mâine. Depunem efort pentru a identifica posibilități ca abonamentele pe termen lung să fie procurate inclusiv în rate. Urmează să discutăm cu băncile comerciale, iar o decizie finală vom avea peste câteva săptămâni. Totodată, la procurarea abonamentelor, de reduceri vor beneficia și angajații medicali și cei din sistemul educațional”, a menționat Ceban.
Conform autorităților municipale, cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat. Astfel, abonamentul pentru o lună va costa 234 de lei, pentru trei luni va costa 594 de lei și pentru jumătate de an - 972 de lei.
Amintim că tariful pentru o călătorie cu transportul public din Capitală a fost majorat de la 2 la 6 lei, începând cu 1 iulie. Prețul a fost stabilit pentru o călătorie atât cu troleibuzul, cât și cu autobuzul, pentru oraș și suburbii.
Automobile staționează la culoarea roșie a semaforului pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Societate
Șoferii ar putea să nu mai fie obligați să prezinte certificatul de înmatriculare
Fluxul de știri
0