Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mai multe bunuri imobile deținute de Dodon, puse sub sechestru

© Sputnik / Rodion ProcaDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Abonare
Procurorii anticorupție au aplicat sechestre pe mai multe bunuri ale fostului șef de stat, Igor Dodon, cercetat pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Mai multe bunuri imobile deținute personal de către fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, precum și bunuri deținute prin intermediul unor persoane interpuse, au fost puse sub sechestru, după ce judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor anticorupție.
Potrivit PA, la această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a bunurilor, au fost puse sub sechestru următoarele bunuri imobile:
terenul și casa individuală, amplasată în mun. Chișinău, în care locuiește fostul președinte cu familia sa;
terenuri și construcții, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită;
4 terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia, deținut la moment în arest preventiv;
4 automobile, deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse.
Procuratura mai menționează că, astăzi, 23 iunie 2022, Igor Dodon a fost citat la Procuratura Anticorupție, pentru a-i fi înmânată copia hotărârii cu privire la punerea sub sechestru a bunurilor, care constituie obiectul anchetei efectuate.
Fluxul de știri
0