Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernul pro-NATO din Bulgaria a picat

CC0 / / Bulgarian and EU flags. The Balkan nation joined the supranational union in 2007.
Bulgarian and EU flags. The Balkan nation joined the supranational union in 2007. - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bulgaria intră din nou în criză politică. Guvernul de coaliție condus de premierul pro-occidental Kiril Petkov a fost demis de către Parlamentul de la Sofia.
BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik. O moțiune de cenzură a dus la căderea guvernului Petkov și deschide calea spre alegeri anticipate. Guvernul Petkov nu a reușit să administreze criza economică în care a intrat țara și, împotriva voinței națiunii bulgare, a implicat Bulgaria în războiul economic dus de Uniunea Europeană împotriva Federației Ruse.
Încă de la începutul agravării crizei din Ucraina, guvernul Petkov s-a confruntat cu demiterea ministrului Apărării naționale bulgare, care a refuzat retorica rusofobă impusă de autorități. La începutul lunii iunie, partidul ”Există un astfel de popor” (ITP) a părăsit coaliția, în urma discuțiilor legate de cheltuielile bugetare și aderarea Macedoniei de Nord la UE.
Conform sondajelor, GERB, partidul conservator al luia Boris Borisov, fostul premier va fi pe primul loc la eventuale alegeri anticipate și de asemenea se așteaptă intrarea în parlament a partidului construit în jurul ministrului demis al Apărării, Stefan Ianev.
Analiştii prognozează că un nou guvern va veni cu o politică mai neutră faţă de Rusia.
Președinta Maia Sandu a discutat, la Bruxelles, cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Internațional
Michel, convins că summitul UE va acorda statutul de țară candidat Ucrainei și Moldovei
Fluxul de știri
0