Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PA cere arest preventiv, după ce fostul director SIS a fost plasat în arest la domiciliu

Vasile Botnari, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs mandatul de arest la domiciliu aplicat în privința ex-directorului SIS.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Procurorii anticorupție au contestat cu recurs mandatul de arest la domiciliu și solicită prelungirea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile aplicată în privința fostului director al Serviciului de Informații și Securitate.
Se întâmplă după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Procurorii anticorupție și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată.
„Or, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare”, este precizat într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.
Amintim că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.
Ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.
Vasile Botnari - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Societate
Fostul director al SIS își va petrece următoarele 25 de zile în izolator
Fluxul de știri
0