Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost vicepremier: "Ziua Comemorării trebuie să devină un ideal"

"Ziua Comemorării trebuie să devină un ideal"
Abonare
Fostul vicepremier Victor Stepaniuc într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova a declarat că ziua de 22 iunie 1941 a rămas în memoria noastră ca începutul celui de-al doilea război mondial și nu trebuie uitată de actuala generație.
În contextul Zilei Comemorării, Victor Stepaniuc a explicat de ce această zi este una importantă pentru societatea din Republica Moldova și că ideea păcii ar trebui promovată în masă.
"Este o dată care nu poate fi ștearsă din memoria poporului. În acel de-al doilea război mondial au luptat peste 400 de mii de moldoveni. Să nu uităm că republica noastră a rezistat eroic și a fost ocupată abia pe 16 iulie. În timp ce alte țări cu mult mai mari au pierdut războiul în câteva zile. Cel mai important este să înțelegem valoarea conceptului de pace", a menționat Victor Stepaniuc.
Fostul vicepremier a mai menționat că Republica Moldova în ultimii 30 de ani de independență s-a arătat ca un popor pașnic care nu pledează pentru anumite blocuri militare, iar acest concept de pace trebuie promovat în continuare.
"Cel de-al doilea război mondial a fost un război sângeros, cu multe jertfe. Atunci era numit Războiul Pentru apărarea Patriei, astăzi în manualele de istorie este numit cel de-al doilea război mondial. Ziua Comemorării trebui să devină un ideal în contextul actual", a mai declarat Stepaniuc.
Fluxul de știri
0