Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Flori în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei

© Sputnik / Rodion ProcaComplexul Memorial "Eternitate"
Complexul Memorial Eternitate - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Abonare
Memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei a fost cinstită în Moldova.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik La Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău s-a desfășurat o ceremonie de depuneri de flori în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Anul acesta sunt marcați 81 de ani de la atacul Germaniei naziste asupra URSS.
© Sputnik / Rodion ProcaFlori în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei
Церемония возложения цветов к мемориалу Вечность 22 июня 2022 года - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2022
Flori în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei
La evenimentul de la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău a participat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Însă, din partea conducerii din Republica Moldova nu s-a prezentat nimeni.
„Astăzi este Ziua Comemorării și a Durerii. (...) Ne amintim de oamenii care au luptat acum 81 de ani și au primit o lovitură teribilă din partea Germaniei naziste. (...) Sunt recunoscător acelor oameni care își amintesc de eroii lor, au venit astăzi aici și aduc un omagiu în diferite orașe ale țării”, a spus Oleg Vasnețov.
În dimineața zilei de 22 iunie, mai multe persoane au aprins lumânări la memorialul Eternității de la Chișinău în cinstea celor căzuți în Marele Război Patriotic.
Și în orașele din regiunea transnistreană au avut loc acțiuni comemorative dedicată împlinirii a 81 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Amintim că pe 22 iunie 1941, armata germană a lansat atacul asupra URSS pe tot frontul, de la Marea Baltică, în nord, până la Marea Neagră, în sud. În acelaşi timp România a intrat în război de partea Germaniei cu scopul declarat de a elibera teritoriile Basarabiei şi Nordului Bucovinei.
Aviația română a început să efectueze raiduri aeriene pe teritoriul RSS Moldovenească. Primele orașe supuse atacurilor aeriene au fost Bălți, Bolgrad, Chișinău, Cahul și trecerile pe Nistru.
Trupele sovietice au forțat atacatorii să se retragă pe pozițiile inițiale.
Pe segmentul basarabean al frontierei, trupele sovietice au luptat o perioadă mai lungă decât în alte zone și s-au retras doar din cauza situației din Belarus și Ucraina de Vest, pentru a evita încercuirea.
Fluxul de știri
0