Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Instanța a prelungit arestul la domiciliu în cazul Dodon pe 30 de zile

© Sputnik / Rodion ProcaЭкс-президент Молдовы Игорь Додон прибыл в суд в Кишиневе
Экс-президент Молдовы Игорь Додон прибыл в суд в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Abonare
Fostul președinte al țării Igor Dodon va rămâne în arest domiciliu. Acest lucru l-a decis instanța care i-a prelungit arestul la domiciliu cu încă 30 de zile.
“Era și de așteptat, în condițiile justiției reformate, că Judecătoria va lua decizia de a prelungi arestul la domiciliu cu încă 30 de zile”, a spus Igor Dodon.
El a mai adăugat că procurorii fac presiuni asupra rudelor, membrilor familiei.
“Regret că procurorii au luat decizia să preseze în continuare membrii familiei mele. Îl presează pe cumnatul meu care nu a făcut absolut nimic. Care are confirmare financiară la toate investițiile sale”, a spus el.
După ce instanța a făcut publică decizia, Igor Dodon a spus că va ataca respectiva decizie la Curtea de Apel.
“Dar noi vom ține piept și la această etapă și eu sunt ferm convins… noi vom ataca, împreună cu avocații, decizia la curtea de Apel. Speră acolo, cel puțin, să avem parte d e o abordare legală și să fie ascultate argumentele noastre”.
Totodată Igor Dodon a afirmat că actualul regim, în persoana Maiei Sandu și a lui Sergiu Litvinenco, care, potrivit lui dodon, patronează personal acest dosar, ar face presiuni asupra judecătorilor. Iar magistrații care nu ascultă de indicațiile Maiei Sandu și ale lui Sergiu Litvinenco au probleme.
Amintim că fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai pe 4 dosare penale printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.
Fluxul de știri
0