Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina provoacă criză politică și în Italia

© AP Photo / Andrew MedichiniLuigi Di Maio
Luigi Di Maio - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Abonare
Tensiuni politice și în Italia, după ce partidul Mișcarea 5 Stele a început să manifeste rezerve față de eforturile guvernului italian de a susține Ucraina.
BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik, Bogdan Duca. Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a acuzat duminică propriul partid, Mișcarea 5 Stele, de sabotarea guvernului în eforturile sale pro-ucrainene. De asemenea a spus că astfel poziția Italiei va fi slăbită în interiorul Uniunii Europene.
Atacul lui Di Maio indică acutizarea tensiunilor din interiorul alianței guvernamentale. Guvernul lui Draghi dorește continuarea furnizării de armament către Kiev, lucru pe care cei din Mișcarea 5 Stele îl consideră indezirabil.
Un vot important în acest sens se va da în parlamentul italian în cursul zilei de marți, votul fiind și un test al coaliției de guvernare din Italia.
De asemenea, conducerea partidului ia în calcul sancționarea sau chiar excluderea lui Di Maio din Mișcarea 5 Stele, cu posibilitatea ca astfel acesta să își încheie și cariera de ministru de externe, atrage atenția today.it.
Flag of Italy - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Internațional
Parteneriatul Strategic dintre România și Italia la 25 de ani
Fluxul de știri
0