Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Pesimism în rândul fermierilor. Vin vremuri foarte grele"

"Este o doză de pesimism în rândul fermierilor. Vin vremuri foarte grele"
Abonare
Fostul secretar de stat în domeniul agriculturii Diana Crudu susține că producătorii autohtoni sunt demoralizați și că au rămas pe cont propriu.
"Chiar dacă s-a mărit cota de export în Uniunea Europeană, nu toți vor putea valorifica această oportunitate", afirmă agricultorul.
Într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova, activista civică, care este și organizatoare de evenimente pentru producători autohtoni, s-a arătat îngrijorată de situația fermierilor.
"Au crescut prețurile la motorină, fertilizanți și multe altele. Cheltuielile sunt exorbitante, prețul de vânzare - mai puțin. Se găseau săptămâna trecută cireșe cu 7 lei. Ceea ce este foarte puțin", a precizat fostul secretar de stat în domeniul agricol.
În contextul protestelor anunțate pentru mâine, Diana Crudu a menționat că vor ieși la protest cei din cadrul organizației “Forța Fermierilor”, nu și din alte asociații.
"Mișcarea condusă de Alexandru Slusari are mai mulți agricultori care produc cereale. Această creștere a inflației are un impact negativ. Vin vremuri foarte grele", a menționat activista.
Fluxul de știri
0