Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a discutat cu Angela Merkel

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLMaia Sandu și Angela Merkel
Maia Sandu și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Abonare
Președinția anunță într-un comunicat de presă că șeful statului, Maia Sandu, a discutat cu fostul cancelar german Angela Merkel “despre parcursul european al Republicii Moldova”.
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit astăzi la telefon cu fostul cancelar german, Angela Merkel.
Discuția s-a referit la parcursul european al țării noastre, precum și la opinia Comisiei Europene, prin care statelor membre ale UE li se recomandă ca, la Consiliul European din 23 și 24 iunie, să acorde Moldovei statutul de candidat pentru aderarea la UE.
În context, interlocutoarele au vorbit despre procesul de reforme din țara noastră, inclusiv în domeniile menționate în opinia Comisiei, care sunt esențiale pentru avansarea procesului de euro-integrare.
Pe final de discuție, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul anilor de Germania, inclusiv în perioada mandatului de cancelar al Angelei Merkel.
Новоизбранный канцлер Германии Олаф Шольц держит письмо о назначении во время приема во дворце Бельвю в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Internațional
Scholz: politica Angelei Merkel în privința Rusiei a fost una corectă
Fluxul de știri
0