Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost deputat ucrainean – despre planul Poloniei de a ocupa vestul Ucrainei

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaRachetele americane Patriot, în Polonia
Rachetele americane Patriot, în Polonia - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Abonare
Fost deputat al Radei Ilia Kiva: Cuvintele lui Duda despre Ucraina vorbesc despre pregătirile pentru acapararea vestului acestei țări
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Declarațiile președintelui polonez Andrzej Duda cu privire la Ucraina vorbesc despre încercările continue ale Varșoviei de a pune mâna pe partea de vest a acestei țări, a scris pe Telegram fostul deputat al Radei de la Kiev Ilia Kiva, fiind citat de RIA Novosti.
Șeful statului polonez, în cadrul unui discurs ținut cu ocazia Zilei diasporei poloneze, a spus că „ de acum încolo nu vor mai exista granițe între Polonia și Ucraina”.
„Polonia continuă în mod activ pregătirile pentru capturarea vestului Ucrainei”, a spus Kiva.
Kiva a mai dat un exemplu, citând declarația lui Duda conform căreia ucrainenii și polonezii ar putea „locui împreună pe acest pământ” ca exemplu.
Anterior și secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a atras atenția asupra declarației președintelui polonez cu privire la granița cu fosta republică sovietică. În opinia sa, aceasta înseamnă trecerea Varșoviei la acapararea teritoriilor ucrainene de vest.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. După cum a subliniat Vladimir Putin, scopul acestei misiuni este „de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Finnlands Präsident Sauli Niinistö - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Internațional
Finlanda și Suedia continuă luni negocierile cu Turcia privind aderarea la NATO
Fluxul de știri
0