Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg: NATO va recunoaște Rusia drept pericol pentru securitatea sa

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERNATO Secretary-General Jens Stoltenberg
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg  - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2022
Abonare
Secretarul General al NATO, Stoltenberg: participanții la următorul summit al alianței o să numească Rusia drept o amenințare pentru securitate.
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Participanții la următorul summit NATO de la Madrid o să declare că Rusia nu mai este un partener al acestei alianțe, ci „o amenințare în adresa păcii și stabilității”, a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.
„Noi o să declarăm că Rusia nu ne mai este partener, ci o amenințare pentru securitatea noastră, precum și pentru pace și stabilitate”, a declarat Stoltenberg pentru Bild am Sontag.
El a amintit că în noua strategie a NATO va fi menționată și China, a cărei ascensiune reprezintă o provocare pentru interesele, valorile și securitatea NATO.
În actuala strategie de securitate a NATO Rusia este menționată în calitate de partener.
Summit-ul NATO de la Madrid urmează să aibă loc la finele lunii iunie.
Oficialii rusși au subliniat în repetate rânduri că NATO este orientată spre confruntare. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat în repetate rânduri că extinderea acestei alianțe nu va conduce la sporirea securității în Europa și că NATO are un caracter agresiv.
Vladimir Putin la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Rusia
Putin a acuzat Occidentul de subminarea premeditată a orânduirii internaționale
Fluxul de știri
0