Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția, nevoită să vină cu un apel cu o zi înainte de manifestațiile LGBT la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariPolițiști
Polițiști - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2022
Abonare
IGP a îndemnat cetățenii moldoveni să evite instigările la ură, conflictele și altercațiile, în legătură cu faptul că duminică în capitala Moldovei vor avea loc manifestații pro-LGBT în timp ce în centrul urbei sunt planificate și alte evenimente.
CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Sâmbătă Inspectoratul General al Poliției a făcut o serie de recomandări în legătură cu evenimentele ce se vor desfășura în capitală cu diverse ocazii.
Este vorba despre ceea ce IGP a numit „3 măsuri organizatorice” ce se vor desfășura în centrul Chișinăului.
Duminică la Chișinău sunt planificate câteva evenimente în organizarea cărora este implicată și primăria în frunte cu edilul Ion Ceban. Primarul de Chișinău a menționat că administrație municipiului nu a autorizat niciun fel de parade LGBT pentru ziua de 19 iunie.
Totodată, Ceban a propus o variantă de compromis – organizarea evenimentelor pro LGBT în clădirile Președinției, Parlamentului și Guvernului, deoarece, susține primarul, „reprezentanții autorităților centrale sunt cei mai aprigi apărători ai LGBT”.
Fluxul de știri
0