Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Electronica rusă țintește un loc de frunte la nivel mondial

© Sputnik / Maria Sibiryakova / Trecere la banca de fotografiiExpoziţie, industria electronică, imagine din arhivă
Expoziţie, industria electronică, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia își propune să dezvolte tehnologii în domeniul electronicii, inclusiv produse destinate industriei auto, astfel ca acest sector al economiei sale să ocupe un loc important printre liderii mondiali.
CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Vicepremierul rus, Dmitri Cernîșenko, a declarat că electronica rusă urmează să avanseze până la nivelul de lider mondial atât din punct de vedere cantitativ, cât și sub aspectul calității.
Demnitarul de la Moscova a precizat că Rusia nu acționează doar în direcția substituirii exporturilor, ci țintește poziții importante la nivel mondial pe piața produselor electronice și microelectronice, inclusiv cele destinate industriei auto.
„Luând în calcul dezvoltarea actuală a producerii microelectronice, producția noastră va putea fi mult mai perfectă, decât produsele similare din alte țări. Deja se fac lucrări orientate spre componentele electronice critice de bază pentru automobile. În acest scop este prevăzută și finanțare substanțială”, a spus vicepremierul rus.
Potrivit lui, producători din Rusia precum „Moscvici”, „Aurus” și alții se vor orienta la acest moment spre industria electronică rusă.
Fluxul de știri
0