Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce au declarat liderii Parlamentelor din România și Moldova după ședința de la Chișinău

Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Președintele Senatului României, Florin Cîțu, și Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, au suținut o conferință de presă după ședința comună a legislativelor de la București și Chișinău.
CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. La conferința de presă care a urmat ședinței comune a Parlamentelor de la București și Chișinău, Igor Grosu a precizat că parlamentarii de la București au transmis foarte clar mesaje de solidaritate, au accentuat necesitatea reformelor justiției, combaterii corupției, proiectele de infrastructură și educație.
„Declarația semnată de noi este o platformă pentru cooperarea parlamentară extraordinară. Vom continua în aceeași manieră pentru ca cetățenii noștri de pe ambele maluri ale Prutului să se regăsească în familia europeană”, a declarat Igor Grosu.
Președintele Senatului din România, Florin Cîțu, a spus la aceeași conferință că Declarația comună semnată astăzi este mai mult decât o platformă, este de fapt voința poporului român.
„Astăzi spunem cu toții că R. Moldova trebuie să fie parte a UE. Săptămâna viitoare R. Moldova trebuie să primească statutul de candidat al UE fără niciun fel de condiții și are în acest demers un partener important, pe care și România dacă l-ar fi avut, i-ar fi fost mai ușor. Vă vom ajuta pe tot parcursul. Se poate de făcut și mai rapid acest proces, să fiți membri ai UE. N-o să fie ușor, greul abia începe, dar trebuie să știți că nu sunteți singuri. Vă felicit pentru astăzi și vă invit la București la ședința comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova”, a declarat președintele Senatului.
Pentru Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, ședința comună de sâmbătă este un pas clar, făcut împreună, pentru ca săptămâna viitoare primul pas al Republicii Moldova să fie îndeplinit.
„Este un moment care ne încărca de emoție, sunt convins ca la următoarea ședința pe care o vom face în România să ne așezăm la lucru în comisii și în echipe de lucru pentru că vor fi foarte multe de îndeplinit de către Republica Moldova. Societatea se va transforma profund în toate domeniile de activitate”, a explicat Ciolacu.
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2022
Politică
Următoarea ședință comună a parlamentelor Moldovei și României va avea loc la București
Fluxul de știri
0