Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a făcut declarații noi la ieșirea din sediul Procuraturii Anticorupție

© Sputnik / Rodion StepanchukIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Abonare
Igor Dodon a făcut declarații la ieșirea din sediul Procuraturii Anticorupție, unde a fost invitat pentru a i se comunica demersul de prelungire a arestului la domiciliu.
CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Igor Dodon s-a arătat surprins de faptul că procurorul l-a invitat la sediul instituției pentru a-i fi înmânat demersul de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliu, calificând drept show ceea ce se întâmplă.
Fostul președinte al țării a menționat că aproape în toate cazurile această procedură se face prin comunicare cu avocatul sau prin poștă.
„Ne-au invitat pentru show. Am stat la ușa procurorului 45 de minute. E straniu! Pentru ce acest show!?”, a comentat Dodon.
El a repetat ceea ce a spus și anterior că nu deține alte bunuri în afară de ceea ce a declarat anterior și a explicat cum, în opinia sa, au făcut procurorii calcule pe care se bazează dosarul. Zecile de milioane despre care vorbesc procurorii, susține Dodon, rezultă dintr-un calcul de adunare a activelor care aparțin fratelui fostului președinte, cumnatului său și unei companii.
„Le-au însumat pe toate și au spus că acestea-s activele lui Dodon... Astfel unii procurori fac justiție în Republica Moldova - scot în public niște date care nu corespund realității. Asta va fi demonstrat public punct cu punct, nici nu are cum să ajungă în judecată”, a mai spus fostul președinte.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Politică
Igor Dodon, chemat iarăși la procuratură. A făcut declarații înainte de audieri
Fluxul de știri
0