Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei: Subiectele discutate

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Abonare
Natalia Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor Orban. Despre ce au discutat oficialii.
CHIȘINĂU, 16 iun -Sputnik. Consolidarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, dezvoltarea relațiilor bilaterale economice și atragerea noilor investiții. Despre aceasta au discutat premierul Natalia Gavrilița cu omologul său ungar, Victor Orban.
Gavrilița a salutat reluarea curselor avia Chișinău - Budapesta ale companiei ungare, în urma implicării celor doua guverne. În același timp, oficialii au apreciat creșterea volumului comerțului dintre cele două țări și majorarea investițiilor ungare în Moldova.
Cei doi au mai discutat despre cererea de aderare la Uniunea Europeană, depusă recent de Republica Moldova, și obținerea statutului de țară candidat la sfârșitul lunii iunie, la Consiliul European.
Premierul Natalia Gavrilița a declarat că, în acest moment, integrarea europeană este o preocupare majoră pentru Cabinetul de miniștri pe care-l conduce și, mai mult de atât, a devenit un deziderat național.

„Republica Moldova are nevoie de un impuls, de un obiectiv strategic. Iar obținerea statutului de țară candidat ar mobiliza întreaga societate în jurul acestei idei naționale. Știm că urmează un proces de lungă durată și suntem pregătiți să ne facem temele așa cum se cere”, s spus Gavrilița.

Prim-ministrul a solicitat susținerea Ungariei în acest demers. Victor Orban a confirmat ca Ungaria a fost de-a lungul anilor susținătorul Republicii Moldova pe calea integrării europene și va acorda țării noastre tot sprijinul în obținerea statutului de candidat.
ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Politică
Deputații comuniști și socialiști au cerut audierea conducerii companiei ANRE
Fluxul de știri
0