Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Analist politic: Se prefigurează un răspuns negativ la cererea de aderare a Moldovei

"Se prefigurează un răspuns negativ la cererea de aderare al Republica Moldova".
Abonare
Analistul politic Sergiu Ungureanu, susține că discursul lui Emmanuel Macron a fost unul clar: "Nu vom avea un parcurs atât de rapid cum s-a crezut inițial, iar promisiunile standard nu ne vor ajuta să depășim criza energetică de la iarnă sau alte probleme"
Într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, Sergiu Ungureanu, s-a arătat rezervat cu privire la o decizie finală cu privire la acordarea statutului de candidat UE al Republicii Moldova pe data de 28 mai și că discursul șefului statului francez a fost destul de "rece".
"În cel mai bun caz vom vedea o amânare a deciziei finale cu privire la statut. Vor fi foarte multe etape de preaderare", a spus analistul politic.
Expertul a menționat că Președintele Franței nu a vorbit cum ar putea să ne ajute în rezolvarea problemelor energetice și economice.
"S-a vorbit mult de securitatea regională despre acel ajutor de 40 milioane de euro în domeniul militar, dar nimic concret cum ar putea Franța susține Republica Moldova economic, despre alternativele energetice, aprovizionarea cu gaze și altele. Totul s-a limitat la niște promisiuni standard", a declarat Ungureanu.
Fluxul de știri
0