Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kosacev: Vizita liderilor UE în Ucraina va împinge țara la dezastru

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaKosacev
Kosacev - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Abonare
Senatorul rus Kosacev a spus că vizita liderilor UE la Kiev va contribui la autodistrugerea Ucrainei
CHIȘINĂU, 15 iun -Sputnik. Posibila vizită în Ucraina a liderilor Franței, Germaniei și Italiei nu implică o discuție despre o reglementare pașnică, printre subiecte se numără asistența militară suplimentară Kievului, exportul de cereale ucrainene în Occident, toate acestea contribuind doar la auto-distrugerea statului ucrainean, a declarat Konstantin Kosacev, vicepreședintele Consiliului Federației din Federația Rusă.
„O posibilă vizită la Kiev a trei lideri europeni simultan - Franței, Germaniei și Italiei - este discutată pe larg. Trei obiective și trei subiecte ale vizitei sunt auzite peste tot - asistență militară și economică suplimentară către Ucraina, exportul de Cereale ucrainene și alte bunuri necesare Europei către Occident, perspectivele intrării Ucrainei în UE”, a scris senatorul rus pe canalul său Telegram.
Potrivit lui Kosacev, toate cele trei subiecte sunt importante pentru Franța, Germania și Italia, sunt importante pentru UE și NATO.
„Dar din punctul de vedere al Ucrainei, semnificația lor este extrem de mare doar pentru actuala conducere de la Kiev, dar mult mai puțin pentru populație. Pentru cetățenii Ucrainei, îndrăznesc să sugerez, cel mai important lucru este că dacă își păstrează creierul și se păstrează instinctul de autoconservare, ar trebui să existe perspective de reconciliere în societate și de restabilire a unității naționale”, spune legiuitorul rus.
Potrivit lui Kosacev, acest lucru nu poate decât să fie important dacă trăiești după soarta țării și a națiunii tale și nu te afirmi în detrimentul altora.
„Deci. Și în planurile liderilor europeni care se adună în Ucraina, nu există nicio temă de promovare a restabilirii păcii civile în țară și reluarea unui dialog în societate civilizat. Dar acesta este subiectul principal în ceea ce privește acele părți al Ucrainei, unde dezvoltarea conflictului civil nu a devenit încă ireversibilă...”, a subliniat el.
Fixed offshore ice-resistant platform of LUKoil Kaliningradmorneft in Baltic Sea - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Internațional
Liber la exploatat gaze din Marea Neagră
Fluxul de știri
0