Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu: La gaz avem cea mai bună ofertă care este acum pe piață

© Sputnik / Mihai Carausgaz, imagine simbol
gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
Vicepremierul Andrei Spînu susține că scenariul optimist pentru Republica Moldova este să menținem actualul contract cu Gazprom.
CHIȘINĂU, 14 iun -Sputnik. Republica Moldova are în prezent cea mai bună ofertă la gaze naturale de pe piața internațională. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

"La gaz avem cea mai bună ofertă care este acum pe piață. Chiar dacă înțelegem că este un preț mare pentru mulți cetățeni. Suntem în situația în care prețul la gaz pe timp de vară este mai mare decât a fost uneori iarna. (...) Să menținem actualul contract cu Gazprom este un scenariu optimist", a spus Spînu.

Totodată, vicepremierul Spînu susține că Republica Moldova trebui să aibă și surse alternative pentru gaz, iar în timpul apropiat am putea procura gaze naturale de la Azerbaidjan.
"Moldova are șanse să procure gaze din Azerbaidjan, Moldova are șanse reale în sfârșit, să aibă diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz și acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. Eu nu am să dau termen, dar vă garantez că în următorii ani, Moldova va avea surse diversificate de gaz. S-ar putea și anul acesta", a spus Spînu.
Amintim că de la 1 iunie, Republica Moldova achită aproximativ 880 de dolari pentru gazul natural livrat de către concernul rus „Gazprom”.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Economie
„Moldovagaz” solicită reducerea consumului de gaze naturale - detalii
Fluxul de știri
0