Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă sunt strategice

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă sunt strategice
Abonare
"Actuala guvernare are o atitudine inadecvată față de Federația Rusă. Trebuie de valorificat și de a păstra anumite rezultate înregistrate, de a transmite următoarei generații acest potențial". Vasile Tarlev ex-premier
În ajunul Forumului Internațional Economic de la Sankt Petersburg care se va desfășura în perioada 15-18 iunie dar și a Zilei Naționalei a Federației Ruse, care a fost marcată pe 12 iunie, fostul premier și actualul președinte al Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor (CNIAM), se arată optimist în dezvoltarea relațiilor cu Moscova.
"Produsele moldovenești sunt necesare pe piața din Rusia așa cum produsele energetice din Rusia sunt necesare Republicii Moldova. Avem anumite rezultate în relațiile bilaterale dar ele trebuie îmbunătățite", susține Vasile Tarlev.
Ex-premierul a criticat atitudinea față de Moscova ale autorităților de la Chișinău și le consideră inadecvate. "Relația cu Federația Rusă a fost declarat una strategică și ea trebuie păstrată. Vedem o atitudine total inadecvată față de Rusia. Vă pot spune cu certitudine că voi depune efort în calitatea mea de președinte CNIAM de a dezvolta relațiile economice", a spus Vasile Tarlev.
Ex-premierul i-a felicitat pe cetățenii Rusiei cu prilejul Zilei Naționale.
De menționat că la evenimentul de la Sankt - Petersburg va participa și un grup de oameni de afaceri din Republica Moldova.
Fluxul de știri
0