Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Interesul și incompetența autorităților duc la creșterea prețurilor la energie electrică"

Interesul si incompetenta duc la cresterea preturilor la energie
Abonare
Prim-vicepreședintele Partidului Verde European a declarat pentru Agenția Sputnik Moldova că autoritățile nu întreprind absolut nimic pentru a trece la energia alternativă, care ne poate salva de la prețurile exorbitante la energia electrică.
În contextul creșterii tarifelor la energia electrică, Anatolie Prohnițchi, prim-vicepreședinte PVE, s-a arătat foarte critic la adresa Guvernului și susține că energia alternativă nu este o prioritate nici pentru actuala guvernare.
"Interesul și incompetența duc la aceste creșteri. Băieții șmecheri timp de 30 de ani ne-au vândut mereu energie și gaz mai mare. Nu s-a schimbat nimic. Toată statele civilizate dezvoltă o infrastructură pentru energia regenerabilă. Nu avem la moment un program de acest gen în țară" spune activistul civic.
Prohnițchi este convins că această criză energetică va dura mai mulți ani, iar consumatorii de energie ar plăti un cost cu mult mai ieftin dacă s-ar face o trecere la energia verde.
"Avem nevoie de condiții, drept exemplu poate fi și țara vecină România care are un program intitulat Casa Verde. Noi nimic", a declarat reprezentantul verzilor.
Fluxul de știri
0