Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Dolarul se va scufunda” - Turcii admiră răspunsul lui Putin Europei

Putin - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Abonare
Cititorii En Son Haber au susținut decizia Rusiei de a transfera plățile de gaz în ruble
CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Cititorii ziarului turc En Son Haber au susținut decizia Moscovei de a converti plățile de gaze în ruble.
Majoritatea comentatorilor au sugerat, de asemenea, cumpărarea de energie din Rusia în moneda sa națională și vânzarea mărfurilor turcești pentru lire.
„Bravo, Putin... Zdrobiți dolarul... Dați exemplu... Restul vă vor urma...”, a scris un utilizator.
„O persoană inteligentă, indiferent de ceea ce spun alții”, a notat un alt cititor.
„Bine, lăsați dolarul să se scufunde, săse întărească monedele tuturor statelor”, a scris Ahmet Selvi.
„Această persoană va forța întreaga lume să accepte rubla, iar moneda rusă va intra și ea în viața noastră ca și dolarul”, a spus un alt comentator.
"SUA și UE s-au împușcat în picior. Dacă țările lumii susțin acest fenomen, tronul dolarului se va prăbuși, Să dea Dumnezeu", a scris Ahmet Aga.
"De ce nu folosim lira turcească în comerț? Turcia este liderul în fructe și legume în Europa!" — a scris indignat un utilizator.
"Așa ar fi trebuit să fie. Dolarul va primi o rană gravă", au rezumat cititorii.
Țările occidentale au introdus noi restricții împotriva Rusiei din cauza operațiunii speciale din Ucraina. Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a aprobat al șaselea pachet de sancțiuni anti-ruse, care prevede, în special, introducerea treptată a unui embargo asupra importurilor de petrol. Interdicția se aplică doar livrărilor pe mare, petrolul din conducte nu este supus restricțiilor. Cu toate acestea, UE se așteaptă să abandoneze aproape 90% din achiziții până la sfârșitul anului.
Hungarian-American investor George Soros (File) - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Internațional
Ungaria îl acuză pe Soros de „instigare” în conflictul din Ucraina
Fluxul de știri
0