Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA recunosc: Europei o să-i fie foarte greu să-și reducă dependența energetică de Rusia

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDrapelele Federației Ruse și UE
Drapelele Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Departamentul de Stat: Uniunii Europene o să-i fie foarte greu să-și reducă dependența de petrolul și gazele naturale din Rusia.
CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Europa o să întâmpine mari dificultăți în calea sa spre reducerea dependenței de gazul și petrolul din Rusia, a declarat consilierul Departamentului de Stat al SUA pentru securitate energetică, Amos Hochstein, citat de RIA Novosti.
În opinia acestuia, va fi o cale deloc simplă, întrucât Europa depinde mult și de multă vreme de resursele energetice rusești, iar schimbarea cursului va fi ceva de durată.
Expertul crede că cea mai simplă cale spre diminuarea acestei dependențe este „reducerea dependenței Europei de toate tipurile de resurse fosile din Rusia.
Hochstein a mai menționat: „Președintele (Biden) a stabilit clar, noi trebuie să reușim în atingerea acestor obiective în paralel, depărtându-ne de zăcămintele rusești”.
E de remarcat faptul că pentru unii exponenți ai elitei americane indicațiile lui Biden sunt un fel de titluri executorii pentru politicienii europeni.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Moldova și Rusia
Zaharova: o eventuală înarmarea de către NATO ar încălca neutralitatea Moldovei
Fluxul de știri
0