Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul Ambasadorului Rusiei la București cu ocazia Zilei Rusiei

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
La 9 iunie 2022 a avut loc o recepție oficială la Ambasada Rusiei la București cu ocazia sărbătorii naționale – Ziua Rusiei. La eveniment au fost prezenți membri ai corpului diplomatic și personalități ale vieții publice
București, 10 iun - Sputnik, Marius Holdean. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, Valeri Kuzmin, s-a adresat audienței cu un discurs de salut cu ocazia Recepției de Ziua Rusiei din 9 iunie.
În cadrul discursului său, diplomatul a menționat că ziua de 9 iunie este legată de o altă dată semnificativă din istoria statului rus - aniversarea a 350 de ani de la nașterea împăratului Petru cel Mare.
„Astăzi, Uniunea Europeană, fiind o anexă obedientă a NATO și un partener strategic al SUA, a avut intenția de a închide „fereastra către Europa” tăiată de împăratul-reformator, iar Occidentul colectiv încearcă să izoleze Rusia pe scena mondială prin impunerea unui număr record de sancţiuni asupra acesteia. Cu toate acestea, statisticile arată că din 193 de state membre ale ONU, doar 65 de țări au susținut sancțiunile occidentale. Printre cei care nu au susținut restricțiile se numără India, Indonezia, China, Pakistan, Turcia și multe alte state în care trăiesc aproape ¾ din omenire. În ciuda „atacului psihic” occidental, economia rusă a rezistat”, arată comunicatul Ambasadei Rusiei la București.
În comunicat se mai arată că Ambasadorul a reamintit obiectivele operațiunii militare speciale din Ucraina: asigurarea securității locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, demilitarizarea/asigurarea unui statut de non-bloc și denazificarea Ucrainei - și a mai menționat că cele mai importante priorități sunt minimizarea pierderilor atât în rândul Forțelor Armate Ruse, cât și în rândul populației civile, prevenind, pe cât posibil, distrugerea infrastructurii civile a țării vecine.
Comunicatul Ambasadei reamintește că pe 9 iunie 1934, au fost restabilite relațiile diplomatice dintre URSS și Regatul României. Tot cu această ocazie, șeful misiunii diplomatice și-a exprimat speranța că în perioada următoare, precum și în situația geopolitică dificilă din anii 30 ai secolului XX, vom putea depăși problemele din relațiile bilaterale cu România, legate, în primul rând, de respectarea drepturilor omului, drepturilor de proprietate ale cetățenilor noștri și a subliniat că potențialul reciproc avantajos al relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări este departe de a fi epuizat.
Înainte de recepție, a fost organizată o conferință de presă online a Ambasadorului Rusiei în care șeful misiunii diplomatice ruse a vorbit despre succesele și realizările Rusiei, a evaluat relațiile ruso-române și a vorbit în detaliu despre situația din Donbass și Ucraina.
De asemenea, în foaier au fost desfășurate expoziții foto „Petru cel Mare: Drumul spre Europa” din colecția Muzeului de Istorie de Stat și „90 de ani de la nașterea lui Andrei Tarkovski”.
Fluxul de știri
0