Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Este important ca tinerii din Republica Moldova să aibă conexiune cu platformele din CSI

Este important ca tinerii din Republica Moldova să aibă conexiune cu platformele din CSI
Abonare
În contextul aniversării a 30 de ani de activitate a "Forumul Interparlamentar al Tineretului din statele membre CSI", Roman Andriiv, președintele Consiliului Municipal de Tineret, susține ideea ca tinerii să fie membri activi ai acestei structuri.
Într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova, Roman Andriiv, președinte CMT, a declarat că tinerii trebuie să poarte un dialog activ atât cu organizațiile de tineret din vest cât și cele din est, în special în cadrul CSI.
"Atât "Forumul Interparlamentar al Tineretului din statele membre CSI", cât și alte structuri sunt binevenite. Fiecare țară are politici de succes în domeniul tineretului, iar acest schimb intercultural oferă perspective de colaborare în mai multe domenii", spune Andriiv.
Activistul civic susține că Republica Moldova are legături istorice cu statele CSI și că această tradiție trebuie continuată.
"Cu unele țări CSI avem legături istorice de 70 de ani, cu alte state cum ar fi Rusia și mai mult. Asta dacă ne referim la perioada când Basarabia era parte componentă a Imperiului Rus. Majoritatea tinerilor vorbesc limba rusă, iar asta este un avantaj pentru a întări anumite legături sociale, economice", a declarat Roman Andriiv.
Fluxul de știri
0