Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat câteva măsuri noi, iată pe cine îi vizează

© Photo : Serviciul de presă al Ministerului EconomieiPortul Giurgiulești, imagine din arhivă
Portul Giurgiulești, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Noile măsuri adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale îi vizează pe transportatori, pe importatori și pe producători.
CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Autorizațiile unitare de transport internațional din/spre/prin Ucraina și/sau Federația Rusă, eliberate operatorilor de transport rutier până la data de 24 februarie 2022, urmează a fi restituite până la expirarea termenului de valabilitate. O decizie în acest sens a fost aprobată joi la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, ne informează serviciul de presă al Guvernului.
© Photo : Guvernul Republicii MoldovaComisia pentru Situații Excepționale
Заседание Комиссии по ЧС - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Comisia pentru Situații Excepționale
Potrivit unui comunicat oficial, conform deciziei CSE, Portul Internațional Liber Giurgiulești va presta, în mod prioritar, servicii portuare pentru produsele petroliere destinate importului pe teritoriul Republicii Moldova. În acest sens, titularii de licență vor depune o solicitare în formă scrisă, cu cel puțin 48 ore înainte, către administrația terminalului, cu indicarea cantităților exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în țara noastră.
Totodată, membrii Comisiei au stabilit că în termen de 15 zile, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu Agenția de Guvernare Electronică, va elabora și va include în Sistemul Informațional Agricol „Agromaia” modelele de rapoarte privind stocurile de produse agroalimentare. În decurs de 7 zile, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va elabora lista agenților economici înregistrați per fiecare raion, care își desfășoară activitatea în domenii, precum: depozitare, prelucrare/procesare a produselor agricole și alimentare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Politică
Noi decizii aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale: Iată ce măsuri au fost luate
Fluxul de știri
0