Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a aprobat participarea aleșilor români la ședința comună a Parlamentelor de la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, participarea unor deputaţi la şedinţa comună, de la Chişinău, a Parlamentelor României şi Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Potrivit unui memorandum intern aprobat de Biroul permanent, şedinţa comună va avea loc la Chişinău, în data de 18 iunie.
„Iniţiativa se încadrează pe linia parcursului ascendent al contactelor dintre cele două foruri legislative, cu scopul aprofundării şi fortificării cooperării în plan parlamentar. Evenimentul va marca, totodată, dinamica excelentă a dialogului dintre România şi Republica Moldova la toate nivelurile, precum şi dorinţa de consolidare, prin intermediul diplomaţiei parlamentare, a colaborării bilaterale, transmiţând un semnal politic ferm în ceea ce priveşte susţinerea parcursului european al Republicii Moldova", se arată în memorandum.
Delegaţia din partea Camerei Deputaţilor care va merge la această şedinţă este alcătuită din preşedintele forului, Marcel Ciolacu, membrii Biroului permanent, liderii grupurilor parlamentare, preşedinţii comisiilor permanente ale Camerei, preşedinţii comisiilor comune ale Camerei şi Senatului, care sunt deputaţi, membrii Guvernului care sunt deputaţi.
Plecarea delegaţiei la Chişinău va avea loc în data de 17 iunie, urmând ca întoarcerea să fie în data de 19 iunie.
Vor fi invitaţi şi europarlamentari români care îşi vor asigura cheltuielile aferente deplasării, din surse proprii.
Bugetul Camerei Deputaţilor va suporta cheltuielile ocazionate de participarea la această şedinţă pentru reprezentanţii proprii, se mai spune în memorandum.
Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Politică
Mariana Durleșteanu o îndeamnă pe Maia Sandu să oprească „dezmățul din justiție”
Fluxul de știri
0