Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul Apărării al Ucrainei a anunțat întărirea litoralului cu complexe „Harpoon”

© AFP 2022 / PATRICK DIONNERachete Harpoon
Rachete Harpoon - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Reznikov, a anunțat consolidarea litoralului cu complexele „Harpoon”
Șeful Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksei Reznikov, a spus că coasta de apărare a țării a fost întărită de complexele American Harpoon.
„Apărarea de coastă este întărită cu sisteme „Harpoon” extrem de eficiente, care, în combinație cu Neptunes-ul nostru, forțează deja flota inamică să-și păstreze distanța”, a scris Reznikov pe rețeaua de socializare.
Anterior, Reuters, citând surse, a raportat că oficialii americani lucrează pentru a furniza Ucrainei rachete antinavă moderne. Potrivit agenției, actualii și foștii oficiali americani, vorbind despre trimiterea Ucrainei de arme mai puternice cu rază mai lungă, au spus că acestea necesită o pregătire mai lungă, sunt mai greu de întreținut și că ar putea cădea în mâinile armatei ruse.
În același timp, o serie de surse din Congresul SUA au spus că două tipuri de rachete antinavă mai sunt luate în considerare pentru a fi trimise la Kiev - acestea sunt „Harpoon”, produse de Boeing, și Naval Strike Missile, dezvoltate de Kongsberg și Raytheon Technologies.
Fluxul de știri
0