Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a fost reținut un jurnalist, redactor al unui site de știri

© Sputnik / Miroslav RotariНиколай Костыркин
Николай Костыркин - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Abonare
Presa anunță că jurnalistul Nikolae Kostîrkin a fost reținut de serviciile speciale
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Procuratura pentru combaterea crimei organizate, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informații și Securitate (ISS) din Moldova, au anunțat reținerea unui cetățean al țării noastre pentru că ar fi făcut „propagandă de război”.
Potrivit portalului de știri gagauzinfo.md, cel reținut este jurnalistul Nicolai Kostîrkin.
Potrivit presei, organele de drept au anunțat că jurnalistul a publicat și răspândit sistematic elemente propagandistice care justifică agresiunea militară asupra Ucrainei, utilizarea cărora este interzisă legal pe teritoriul Republicii Moldova, plasând sistematic informații și discursuri publice ce incită la ură și război.
Organele drept, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilul personal ale lui Nikolae Kostîrkin, fiind depistate și ridicate obiecte și alte mijloace de probă ce au relevanță în cadrul cauzelor penale menționate supra.
Potrivit oamenilor legii, acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în limitele legale, cu respectarea tuturor drepturilor persoanei vizate.
Fluxul de știri
0