Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Guvernul trebuie să vină cu mecanisme de suport pentru păturile social vulnerabile

Guvernul trebuie să vină cu mecanisme de suport pentru păturile social vulnerabile
Abonare
După prețurile record afișate astăzi de ANRE la combustibil, situația poate deveni dramatică în sectorul economic. Expertul economic Viorel Gîrbu este de părere că Guvernul are mai multe posibilități de a diminua efectele negative ale inflației și a prețurilor mari.
Într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova, economistul Viorel Gîrbu susține că în contextul acestor scumpiri autoritățile trebuie să vină în ajutorul agenților economici pentru a stimula mediul de afaceri.
"Guvernul ar putea reduce taxele per litru la combustibil sau subvenționa direct la achiziționarea produselor petroliere. De asemenea pot fi stimulați în baza unei altei politici fiscale", susține analistul.
Viorel Gîrbu a mai menționat și importanța ca păturile sociale să fie susținute financiare pentru a evita un dezastru.
"Cei care consumă mai mult să achite mai mult și viceversa. Cetățenii din această categorie trebuie să primească compensații. Dacă s-ar fi investit în energia regenerabil nu am fi ajuns la această situație critică" a declarat expertul.
Deocamdată Guvernul ezită să vină cu un program ce ar susține energia verde sau să întreprindă anumite măsuri pentru a stimula suplimentar mediul de afaceri și categoria de cetățeni social vulnerabili.
Fluxul de știri
0