Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O nouă perfuzie financiară pentru Ucraina

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Mondială a aprobat marți o finanțare suplimentară de 1,49 miliarde de dolari pentru Ucraina. Scopul finanțării: plata salariilor funcționarilor publici și asistenților sociali.
BUCUREȘTI, 8 iun - Sputnik. O nouă sumă de bani a fost aprobată de conducerea Băncii Mondiale pentru Ucraina. Aceasta face ca ajutorul acordat de Banca Mondială din luna martie să se ridice la peste 4 miliarde de dolari.
Aproape două miliarde de dolari au fost de acum plătiţi, a declarat Banca Mondială într-un comunicat, precizând că noul proiect a primit garanţii de finanţare din Regatul Unit, Ţările de Jos, Lituania şi Letonia.
''Portofoliul de proiecte al Băncii Mondiale pentru Ucraina susţine îmbunătăţirea serviciilor publice de care beneficiază în mod direct cetăţenii obişnuiţi în domenii precum alimentarea cu apă, canalizare, încălzire, electricitate, eficienţă energetică, drumuri, protecţie socială, educaţie şi sănătate'', a menţionat instituţia în comunicat, citat de Agerpres.
Congresul SUA. Capitoliul - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Economie
Banca Mondială are prognoze mai proaste pentru SUA în 2022-2023
Fluxul de știri
0