Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministru bulgar: ”Războiul și inflația vor fi cu noi minim 3 ani”

© Sputnik / Maxim Topalgrâu
grâu - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bulgarii sunt departe de a fi optimiști. Ministrul de Finanțe de la Sofia, Assen Vassilev, s-a declarat sceptic cu privire la o ieșire rapidă din criza care a cuprins Bulgaria, dar și întreaga lume.
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Războiul ”va fi cu noi” minimum 3, maximum 5 ani, iar inflația îl va însoți, a spus ministrul bulgar de Finanțe, Assen Vassilev, la a 13-a ediție a evenimentului ”Money Talks” de la Sofia, conform Flux24.
Vestea ”bună” este însă aceea că oamenii se vor învăța să trăiască în aceste condiții, mai consideră Vassilev, mai ales dacă guvernele se vor pricepe să atenueze impactul lor social.
„Eşecul în a acţiona rapid va duce la probleme serioase legate de creşterea semnificativă a preţului resurselor energetice şi al alimentelor”, a declarat Vassilev.
El a spus, de asemenea, că Bulgaria ar putea profita de pe urma crizei cerealelor. Recolta ţării în 2021 a fost de şapte milioane de tone, din care cinci milioane de tone au fost pentru export. Cu un an cel puțin la fel de bun agricol, dar având în vedere și evoluțiile pieței, Bulgaria nu ar avea decât de câștigat.
Însă Vassilev a avertizat că dacă Uniunea Europeană nu intervine pentru a rezolva problemele legate de aprovizionare şi de preţul alimentelor, cerealele vor merge către China, în timp ce Europa va avea alimente scumpe şi o criză a refugiaţilor.
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Politică
Krasnoselski se arată îngrijorat de planurile de livrare a armamentului în Moldova
Fluxul de știri
0