Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Presa: Armele date de occidentali sunt vândute de funcționarii ucraineni

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaСдача в плен последней группы украинских боевиков с "Азовстали"
Сдача в плен последней группы украинских боевиков с Азовстали - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Abonare
Toronto Star: funcționarii ucraineni vând în mod ilegal armele care au fost livrate Kievului de către Occident.
Mercenarii străini care luptă în Ucraina s-au plâns de lipsa armelor și a medicamentelor, scrie ziarul canadian Toronto Star, fiind citat de RIA Novosti.
"Sunt insuficiente cartușele și magaziile pentru puști. Oamenii se aruncă în luptă în adidași și în uniforme diferite. Obținerea analgezicelor puternice, cum ar fi morfină, fentanil, ketamina și propofol este aproape imposibilă", spune publicația.
În ciuda acestui fapt, conform publicației, oficialii ucraineni au început să vândă ilegal arme furnizate de țările occidentale către Kiev.
Șeful detașamentului local de salvatori vindea un lansator de grenade antitanc și două puști de asalt Kalașnikov. Artur Muntean, adjunct al șefului administrației militare din Cerepoveț, în vestul Ucrainei, a fost arestat săptămâna aceasta, fiind suspectat că a folosit ambulanțe donate pentru a furniza servicii private.
După cum a subliniat autorul materialului, discrepanța dintre promisiunile Occidentului de a furniza arme Kievului și realitate provoacă, de asemenea, iritare.
Pe fondul operațiunii speciale rusești de protejare a Donbasului, care a început pe 24 februarie, Washingtonul și aliații NATO continuă să pompeze arme în Ucraina. Moscova a avertizat în mod repetat că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul cu acestea devine o țintă legitimă.
Fluxul de știri
0