Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Armata ucraineană a abandonat echipamentul și a fugit din Sviatogorsk

© Photo : Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaИгорь Конашенков
Игорь Конашенков - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării: un detașament din forțele anti-retragere a naționaliștilor ucraineni a aruncat în aer un pod peste Severskii Doneț
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Formațiunile naționaliste ucrainene care acționau ca trupe de barieră au aruncat în aer un pod peste râul Severskii Doneț pentru a împiedica forțele armate ucrainene să se retragă din Sviatogorsk, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, fiind citat de RIA Novosti.
„Sub presiunea unităților ruse, rămășițele batalioanelor Brigăzii 95 de asalt aeropurtat și Brigăzii 81 aeromobile separate ale Forțelor Armate ale Ucrainei au abandonat echipamentul militar împreună cu armele și s-au dispersat de-a lungul coastei”, a spus generalul.
Potrivit acestuia, până la optzeci de militari ucraineni au traversat râul înot, iar soldații ruși nu au deschis, în mod deliberat, focul asupra lor.
„Considerăm refuzul militarilor ucraineni de a apăra regimul de la Kiev de care nimeni nu are nevoie, condus de naționaliști, drept singurul lucru corect de făcut, nu lașitate”, a subliniat Konașenkov.
El a cerut, de asemenea, tuturor militarilor și membrilor unităților teritoriale de apărare ale Ucrainei să urmeze acest exemplu și să înceteze „rezistența necugetată pentru a le salva viețile”.
Forțele Armate Ruse, la rândul lor, garantează tuturor celor care și-au depus armele în mod voluntar tratament decent și revenirea la familiile lor, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.
Konașenkov a concluzionat că armata rusă a trecut la etapa finală a eliberării Sviatogorskului și a teritoriului înconjurător.
Sviatogorsk (până în 2003 Slavianogorsk) este situat în partea de nord a Republicii Populare Donețk, la puțin peste patruzeci de kilometri sud-est de orașul Izium, regiunea Harkov, care se află sub controlul armatei ruse.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că scopul operațiunii este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, Armata Rusă a finalizat deja principalele sarcini ale primei etape - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al departamentului a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Fluxul de știri
0