Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proteste antiguvernamentale în toată Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
În mai multe raioane din Republica Moldova s-au desfășurat astăzi acțiuni de protest antiguvernamentale organizate de Partidul Socialiștilor.
Potrivit comunicatelor de presă ale PSRM, acțiunile de protest au fost îndreptate “împotriva politicii antisociale și incompetente a actualei guvernări”
La Călărași, reprezentanți ai administrației publice locale, reprezentanți ai PSRM, oameni simpli au venit să-și exprime nemulțumirea față de acțiunile actualei puteri. Potrivit lor, când Guvernul se distanțează de problemele cetățenilor de rând, el va eșua inevitabil.
”Din păcate, neprofesionalismul autorităților a adus situația socio-economică la un nivel critic. Toate evenimentele care au loc în Moldova se rezumă la procesul de degradare. Prin prisma timpului, mai exact după un an de guvernare a PAS și a Maiei Sandu, le putem rezuma activitatea lor. Și judecând după creșterea nesfârșită a prețurilor, inflația fulgerătoare, creștere bruscă a nivelului de sărăcie și plecarea populației peste hotare, concluzionăm că activitățile acestora sunt extrem de distructive și periculoase pentru țară”, au menționat protestatarii din Călărași.
“Cetățenii de rând sunt primii care suferă de un guvern incompetent. Mamele care cresc copii singuri, pensionarii și persoanele din segmentul social vulnerabil al populației au fost primii care au simțit roadele acelor „vremuri bune”. Realitățile de astăzi sunt de așa natură încât oamenii se confruntă cu o alegere – fie să-și hrănească familiile, fie să-și încălzească casa. Nu există a treia. Politica distructivă a autorităților a dus la dezvoltarea genocidului social care bate la ușa tuturor”, au mai spus aceștia.
“Luând în considerația aceasta situația echipa Partidului Socialiștilor își pune sarcina de a continua lupta împotriva celor care distrug țara. Noi avem experiență. Prăbușirile alianțelor pentru integrare europeană, regimurilor Filat și Plahotniuc au fost posibile datorită consolidării și acțiunilor noastre decisive. Astăzi, evenimentele se repetă, ceea ce înseamnă că ne așteaptă o altă luptă pentru viitorul Patriei”, se menționează pe pagină de socializare a organizației teritoriale PSRM din Călărași.
Vom menționa că manifestații de protest desfășurate de socialiști au mai avut loc în orașele și municipiile: Sângerei, Fălești, Soroca, Edineți, Nisporeni, Basarabeasca, Cahul, Leova, Briceni, Telenești, Comrat, Ocnița, Anenii-Noi și Ștefan Vodă.
Acțiunile de protest au fost organizate în urma deciziei de ieri luate în cadrul Consiliului Republican al formațiunii, care a adoptat o declarație.
Potrivit acesteia, “Consiliul Republican al PSRM constată eșecul total al PAS, partidul Maiei Sandu, a guvernului Gavrilița, în economie, agricultură, infrastructură, educație și medicină, politica socială. Nu există niciun domeniu de activitate în care guvernanții temporari ai PAS să fi demonstrat vreun rezultat semnificativ. Cetățenii Moldovei plătesc un preț greu pentru lipsa totală a acțiunilor din partea partidului de la guvernare, pentru incompetența și iresponsabilitatea funcționarilor PAS. Oamenii din cea mai săracă țară din Europa au fost condamnați la cele mai mari prețuri și tarife, la o inflație record și disperare”.
Socialiștii amintesc că acum un an, PSRM a avertizat cetățenii țării că Maia Sandu nu va putea oferi oamenilor pâine, ci va propune societății propagandă și show-uri de doi bani.
“Așa și s-a întâmplat. Guvernarea PAS s-a transformat într-un regim. Un regim care se răzbună cu cei neloiali, cei care gândesc altfel, cu opoziția, în cele mai rele tradiții ale lui Vladimir Plahotniuc. Demiterea banditească a procurorului general Stoianoglo, dosarele penale la comandă împotriva lui Marcel Cenușă, Radu Mudreac și a multor altor reprezentanți ai opoziției, inclusiv deputați ai Parlamentului, președinților de raioane și primari de orașe. Acțiunile regimului au culminat cu o răfuială televizată împotriva lui Igor Dodon, cel de-al cincilea Președinte al Republicii Moldova, președintele de Onoare al partidului”.

Socialiștii spun că Maia Sandu se află în spatele arestării lui Igor Dodon

Consiliul Republican al PSRM este sigur de faptul că actualul președinte Maia Sandu se află în spatele acțiunilor ilegale împotriva lui Igor Dodon.
“Dodon trebuie să fie eliberat și reabilitat. Iar cei vinovați de dosarele la comandă trebuie să fie trași la răspundere”, constată membrii Consiliului Republica al Partidului:
“Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă protestul ferm în legătură cu organizarea „ridicării documentelor financiare” de către organele de drept din oficiul central al PSRM. Considerăm că aceasta este o încercare de a face presiuni și de a împiedica activitatea celui mai mare partid de opoziție din țară. Acțiunea respectivă a fost organizată anume în momentul când în Parlament erau votate legi și numiri ce pun în pericol libertatea cuvântului, securitatea și suveranitatea țării. Haosul provocat de către regimul de la guvernare are ca scop de a sustrage atenția cetățenilor de la situația dezastruoasă din economia țării unde prețurile la gazele naturale, carburanți și produsele alimentare cresc în fiece zi, iar guvernul demonstrează o incompetență totală în soluționarea problemelor din țară și din societate”.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Politică
Dodon rămâne în arest la domiciliu: Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe
Fluxul de știri
0