Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Copiii din Mariupol s-au întâlnit cu un cosmonautul și au vizitat Piața Roșie

© Photo : House of Peoples of RussiaCasa Popoarelor din Rusia a organizat o excursie pentru copiii din Mariupol
Casa Popoarelor din Rusia a organizat o excursie pentru copiii din Mariupol - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Copiii din Donbas care au mers la Moscova: Excursii, filmarea unui videoclip, vizită la muzeu și întâlniri cu vedete.
Serghei Leskov, Sputnik
Excursii, filmarea unui videoclip, vizită la muzeu și întâlniri cu vedete. Copiii din Donbas care au mers la Moscova au participat în acest weekend la acțiunea dedicată Zilei Mondiale a Copilului. Detalii în materialul Sputnik.
© Photo : House of Peoples of RussiaCasa Popoarelor din Rusia a organizat o excursie pentru copiii din Mariupol
Дом народов России организовал экскурсию для детей из Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Casa Popoarelor din Rusia a organizat o excursie pentru copiii din Mariupol

Salutări internaționale din Rusia

În special pentru copiii din Mariupol, precum și semenii lor de diferite naționalități care locuiesc la Moscova, a fost organizat un amplu program cultural de către Casa Popoarelor din Rusia.
Primul loc vizitat de tinerii participanți la acțiune a fost Centrul Expozițional. Acolo, la Havuzul Prieteniei Popoarelor, copiii au filmat un videoclip.
În diferite limbi: română, armeană, kazahă, ucraineană, lituaniană, rusă, au înregistrat un salut video pentru semenii lor din Siria. Și apoi au mers în excursie în pavilionul „Cosmonautică și Aviație”.
Cum e acolo pe cer, în afara Pământului, copiilor le-a povestit eroul URSS, eroul Rusiei, celebrul cosmonaut-pilot Serghei Krikalev. După un mare tur al muzeului și discuții cu copiii, el le-a urat „să viseze mult, să nu de-a mâinile în jos niciodată și să meargă doar înainte în viață”.
© Photo : House of Peoples of RussiaCasa Popoarelor din Rusia a organizat o excursie pentru copiii din Mariupol
Дом народов России организовал экскурсию для детей из Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Casa Popoarelor din Rusia a organizat o excursie pentru copiii din Mariupol

Visele devin realitate

Vika Konstantinova, în vârstă de doisprezece ani, este unul dintre cei opt copii din Mariupol care participă la acțiune. Spune că impresiile despre capitala rusă sunt uimitoare, este greu de transmis prin cuvinte.
„Am visat de mult să vizitez Piața Roșie. Am văzut-o doar la televizor. Nu mă așteptam să fie atât de frumoasă și sunt atât de mulți oameni aici!”, a spus fata pentru Sputnik.
Vika este însoțită de mama ei în acest tur al Moscovei. Au ajuns în Rusia de la Mariupol în urmă cu câteva săptămâni, de îndată ce a apărut ocazia. Ei trăiesc într-un sanatoriu din regiunea Moscovei.
"Suntem foarte fericiți. Am părăsit Mariupol din cauza războiului, din cauza devasării. Am fost atât de bine primiți în Rusia. Nu avem nevoie de nimic, suntem foarte recunoscători!”, a spus Anna Konstantinova.

Cel mai bun cadou este o carte

Punctul culminant al programului cultural a fost festivalul cărții de pe Piața Roșie. Cunoscutul scriitor rus Oleg Roi le-a vorbit copiilor. El a prezentat tinerilor telespectatori un desen animat bazat pe lucrările sale. Oleg Roi le-a mulțumit militarilor ruși care își fac astăzi datoria în Donbas: „Mulțumim soldaților noștri, credem în ei și așteptăm cu nerăbdare când se vor întoarce cu victorie!”
Biisultan Hamzaev, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, s-a adresat și el copiilor și părinților lor cu un discurs de bun venit.
„Este foarte simbolic faptul că această întâlnire are loc în Piața Roșie din Moscova. În chiar inima țării. Rusia i-a protejat și a ajutat întotdeauna pe cei care au nevoie de ajutorul său”, a spus deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse.
Ei bine, la finalul întregului eveniment, scriitorul Oleg Roi a felicitat încă o dată copiii cu prilejul vacanței și le-a oferit cadouri dulci și, bineînțeles, cărți.
Fluxul de știri
0