Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China, operațiune de ultimă oră: despre ce este vorba

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURIDrapelul Chinei
Drapelul Chinei - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
Duminică, 5 iunie 2022, China va lansa o navă spațială care va transporta trei astronauți către stația spațială chineză, unde aceștia urmează să lucreze și să locuiască pentru o perioadă de jumătate de an.
BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik. China continuă proiectul stației spațiale. Duminică, 5 iunie 2022, China va lansa o navă spațială.
Aceasta va transporta trei astronauți către stația spațială chineză. Ei vor lucra și vor locui acolo timp de șase luni.
Nava spațială va decola de la Centrul de lansare din Jiuquan, în provincia nord-vestică Gansu, duminică, a declarat un oficial al Agenției spațiale chineze, potrivit stiripesurse.ro.
Comandantul misiunii, Chen Dong, va fi însoțit de Liu Yang și Cai Xuzhe la bordul Shenzhou, care în chineză înseamnă „navă divină”.
Lin Xiqiang, un oficial al agenției, a declarat că toate pregătirile pentru lansare sunt practic gata.
Shenzhou-14 va fi a treia din cele patru misiuni cu echipaj necesare pentru a finaliza stația spațială până la sfârșitul anului.
În luna aprilie a anului trecut, China a început construcția stației sale spațiale cu trei module.
Durata de viață proiectată pentru stația spațială este de un deceniu.
De asemenea, are o greutate de 180 de tone, deci va fi puțin mai grea decât stația rusă Mir, care a fost scoasă din funcțiune.
Fluxul de știri
0