Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

200 de turiști moldoveni rămân blocați în Antalya

© Sputnik / Юрий АбрамочкинAntalya
Antalya - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
Cei aproximativ 200 de turiști moldoveni, care au fost blocați ieri pe aeroportul din Antalya și și-au petrecut noaptea acolo, ar putea să nu ajungă nici astăzi la Chișinău.
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Și asta pentru că negocierile dintre Air Moldova, care s-a pomenit ieri cu un avion sechestrat de către turci, și autoritățile turce nu au dat niciun rezultat.
Vom preciza că după ce au așteptat practic 18 ore în aeroportul din Antalya, la miezul nopții, grupul de turiști a fost cazat totuși la un hotel din Kemer.
Avionul ar fi sechestrat din cauza unor datorii ale companiei Air Moldova. Reprezentanții companiei aeriene Air Moldova, deși confirmă restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya, totuși susțin că nu au nicio datorie față de prestatorul din Turcia.
„Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya sunt provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova. Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014, dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova era companie de stat. Totodată, conform datelor contabile preluate după privatizarea ÎS CA Air Moldova, în urma auditelor interne efectuate, toate facturile față de prestator au fost achitate. La moment, Air Moldova efectiv nu are nicio datorie față de prestatorul din Turcia”, se arată în comunicatul companiei.
Fluxul de știri
0