Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Grosu a criticat activitatea „Moldovagaz”: Vreau să văd și soluți ...

© Sputnik / Mihai CarausIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Abonare
Președintele Parlamentului a cerut companiei „Moldovagaz” să propună soluții pentru a depăși criza energetică din țară.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Compania „Moldovagaz” nu oferă soluții la criza energetică din Moldova, dar vine lunar cu o cerere de majorare a tarifului. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
"Vreau să văd de la Moldovagaz și soluții, nu doar să vină în fiecare lună și să spună că mai trebuie de majorat tariful. Deocamdată, doar Guvernul intervine și salvează situația. Moldovagaz este parte a Gazprom-ului și ar trebui să depună puțin efort împreună cu compania-mamă, în caz contrat ar trebui să luăm cuvântul Moldova din denumirea Moldovagaz", a spus Grosu.
Amintim că Moldovagaz a solicitat revizuirea tarifului la gazul natural pentru consumatorii finali. Compania a cerut un preț aproximativ 24 de lei pentru un metru cub. Însă, ANRE a decis marți noile tarife la gazul natural, care va fi de 18 lei și 61 de bani pentru un metru cub, care au intrat în vigoare de la 1 iunie. Anterior, consumatorii plăteau 16,3 lei pe metrul cub de gaz.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Societate
Ultima Oră! ANRE a aprobat noul tarif la gazele naturale
Fluxul de știri
0