Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Diplomații SUA, acuzați că au încălcat convențiile internaționale pentru propaganda LGBT

© Sputnik / Alejandro Martinez Velez / Accesați arhiva multimediaLGBT
LGBT - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Abonare
Kuweit a convocat un diplomat american de rang înalt în semn de protest față de mesajele ambasadei SUA care susțin drepturile LGBT, anunță ministerul de externe din țara asiatică
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Oficialii americani din Kuweit au postat un steag curcubeu și un mesaj de solidaritate din partea președintelui Joe Biden cu ocazia „lunii mândriei”.
Ulterior, oficialii din Kuweit au criticat ambasada pentru „susținerea homosexualității" și au cerut ca acest lucru să nu se mai întâmple.
Într-o pereche de tweet-uri publicate joi în engleză și arabă, ambasada SUA din Kuweit l-a citat pe președintele Biden, care a declarat că toți oamenii „ar trebui să poată trăi fără teamă, indiferent cine sunt sau pe cine iubesc".
Mesajul, publicat pentru a marca începutul lunii mândriei, a apărut împreună cu o imagine a unui steag curcubeu care simbolizează drepturile LGBT.
Câteva ore mai târziu, Ministerul de Externe al Kuweitului a declarat că respinge cele publicate și l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA, James Holtsnider, pentru a-i înmâna un memorandum prin care condamnă postările.
V Московская конференция по международной безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Rusia
Moscova: Sancțiunile americane vor afecta securitatea alimentară globală
Potrivit declarației sale, Ministerul de Externe i-a cerut ambasadei să respecte legile kuweitiene și „să nu publice astfel de tweet-uri".
Oficialii kuweitieni au acuzat ambasada că a încălcat convențiile internaționale care le cer diplomaților să „respecte legile și reglementările statului gazdă".
Mulți utilizatori conservatori kuweitieni de pe Twitter au răspuns cu aceeași indignare la postarea ambasadei SUA, inclusiv deputatul Osama Al-Shaheen.
„Comportamentul ambasadei americane este inacceptabil. Ambasadele străine trebuie să respecte ordinea publică din Kuweit și religia sa oficială", a spus politicianul.
Un alt utilizator kuweitian al rețelelor de socializare i-a acuzat pe oficialii americani că „impun o cultură bolnavă și decadentă în societatea noastră musulmană conservatoare".
Mamă cu copil, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Societate
Lukașenko le propune SUA ajutor – țara sa e gata să livreze alimentație pentru copii
Fluxul de știri
0