Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Casa Albă, despre data când va fi introdusă vaccinarea COVID-19 pentru bebeluși

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaCasa albă
Casa albă - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Abonare
Vaccinurile anti-coronavirus pentru cei mai mici copii ar putea fi autorizată în câteva săptămâni, a spus un înalt oficial american.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Autoritățile de reglementare americane vor aproba în curând vaccinurile anti-Covid-19 pentru copiii sub cinci ani, a declarat reporterilor un consilier de top în chestiuni de sănătate de la Casa Albă, spunând că aprobarea ar putea fi dată chiar în această lună.
Coordonatorul de la Casa Albă privind măsurile de răspuns la Covid-19, Ashish Jha, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) urmează să discute această chestiune în timpul întrunirilor din 14 și 15 iunie, o decizie oficială fiind așteptată „curând după aceea”.
„Ne așteptăm ca vaccinările să înceapă în mod real încă din 21 iunie și [campania] să se desfăşoare pe parcursul acelei săptămâni”, a spus oficialul, adăugând că „fiecare părinte care vrea să îşi vaccineze copilul va putea să obțină o programare” în câteva săptămâni.
Copiii mai mici de 5 ani reprezintă singura grupă de vârstă care încă nu a primit autorizația de urgență din partea agențiilor de sănătate din SUA, deși ratele de vaccinare pentru copiii ușor mai mari sau pentru cei cu vârsta între 5 şi 11 ani rămâne scăzută, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) plasând cifra la aproximativ 30%.
La jumătatea lunii mai, atât FDA, cât și CDC au declarat că dozele de rapel ale vaccinului Pfizer ar putea fi administrate la grupa de vârstă 5-11 ani, cea mai recentă măsură pentru a extinde eligibilitatea pentru americani.
Jha a menționat că 10 milioane de doze de vaccinuri vor fi puse imediat la dispoziția guvernelor statelor americane și a centrelor private de imunizare, adăugând că există „o mulţime [de doze]” pentru copiii mici.
În timp ce statelor li se va permite să plaseze comenzi începând de vineri, vaccinurile nu vor fi livrate până când FDA nu oferă aprobarea.
V Московская конференция по международной безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Rusia
Moscova: Sancțiunile americane vor afecta securitatea alimentară globală
Fluxul de știri
0